Parameter | Beskrivning |
Botaniskt namn | |
Paketstorlek |
20-25 kg
|
Minimum antal |
20-25 kg
|
Origen |
Indien
|
Utseende |
Pulver
|
Tillgänglighet |
Bulk, private labels
|
Kvalitet |
Organisk
|
Användbart liv |
24 måneder
|
Portions storlek |
¼ kop
|
Kategori | Mel |
Amarantmel produceres af amarantplanten, som en dens hovedbestanddel. Plantens kerner males og bliver dermed til mel. Det kan bruges til at bage med som det er, eller det kan blandes med andre melsorter. Kernerne fra amarantplanten, som bruges til at lave amarantmel med, findes i forskellige farver så som lyserød, hvid, gylden og lysebrun afhængig af sorten. Man kan bruge amarantmel til at bage med for at give bagværket en sød og lækker smag. Folk anser amarant som en kornsort på lige fod med hvede eller havre, men det er ikke. Selvom det har lignende anvendelsesmuligheder og næringsstoffer som kornsorter, er det meget anderledes end korn fra kornsorter. Amarantmels oprindelse Den største producent af amarant var aztekerne, som var dominerende i centrale Mexico i det 15. og 16. århundrede. Efter bønner og majs var amarant den tredjestørste afgrøde som blev dyrker i Aztekerriget. Det blev opkaldt efter det græske ord for ”evig” eller ”udødelig”. Det viser, hvor robust og alsidig denne plante er. Hvordan amarantmel bruges Aztekerne brugte amarantmel til at lave tortillas, atole og tamales. Når deres hellige måned Huitzilopochtli begyndte, brugte de agave, majs og amarant for at skabe figurer af deres guder. Når du skal bage dit yndlingsbagværk eller f.eks et hurtigt brød, fladbrød, pandekager, crackers eller en lave en pizzadej, er amarantmel den perfekte tilføjelse til dit lille hjemmebageri i køkkenet. Amarantmel til grossister NutriBoost er grossistsælger af amarantmel. Derfor tilbyder vi dette produkt i bulk og eget label til vores kunder.